Het Zeeuws Museum vind je in de historische abdij in het centrum van Middelburg. Dit is een plek waar nog steeds geschiedenis wordt gemaakt. Wist je dat Nelson Mandela hier nog niet zo lang geleden was? De zeer uiteenlopende collectie toont kanten van Zeeland die je misschien niet had verwacht.

Plan je bezoek

De vaandeldrager in Zeeland

Onze wandtapijten zijn wereldberoemd maar we hebben nog veel meer te bieden. Van archeologische vondsten tot streekdracht tot porselein en andere objecten die Zeeuwen verzamelden en van verre reizen meenamen. We laten ze zien in vernieuwende tentoonstellingen, die altijd een relatie hebben met het hier en nu. Regelmatig werken we met hedendaagse kunstenaars en (mode)ontwerpers. Daarnaast organiseren we activiteiten en ontwikkelen wij sociale projecten. We zien het als onze missie om onze kennis, gebouw en collectie in te zetten om mensen te verbinden. Dit doen we onsite, online en op locatie.

Gratis entree

Alle 12 de musea bieden een dag voor gratis bezoek aan. Voor het Zeeuws Museum  is dit op:

  • 31 januari

Programma

Wakker worden met Rembrandt

De Vereniging Rembrandt organiseert voor haar leden een speciale ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Voorafgaand aan de bezichtiging van De vaandeldrager geeft kunsthistoricus Hilbert Lootsma een lezing over de betekenis van het schilderij.ONTDEK OOK IN HET Zeeuws Museum

In de musea waar De vaandeldrager tijdens zijn tour te gast is, zijn ook andere kunstwerken te zien die met hulp van velen zijn verzameld. In het Zeeuws Museum is dat:

Jan Toorop, Gebed voor de maaltijd, 1907