Het Mauritshuis is één van de topmusea in Nederland. In de collectie vind je wereldberoemde werken van Rembrandt, Paulus Potter, Jan Steen, Avercamp en natuurlijk Vermeer met het Meisje met de parel als bekendste werk.

Plan je bezoek

De Vaandeldrager in het Mauritshuis

De vaandeldrager zal in het Mauritshuis in goed gezelschap zijn. De wereldberoemde collectie Nederlandse 17de-eeuwse schilderkunst van het museum bestaat uit ongeveer 850 objecten. Deze worden tentoongesteld in twee historische gebouwen: het Mauritshuis, een 17de -eeuws stadspaleis aan het Plein in Den Haag, gebouwd in opdracht van naamgever Johan Maurits van Nassau-Siegen, en Galerij Prins Willem V aan het Buitenhof, gesticht door stadhouder prins Willem V. Eén Huis, twee gebouwen, een befaamde collectie, een authentieke geschiedenis, in het hart van het historische en politieke centrum van ons land.

Gratis entree

Alle 12 de musea bieden een dag voor gratis bezoek aan. Voor het Mauritshuis   is dat op:

  • 6 november

Programma

Wakker worden met Rembrandt

De Vereniging Rembrandt organiseert voor haar leden een speciale ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Voorafgaand aan de bezichtiging van De vaandeldrager geeft kunsthistoricus Hilbert Lootsma een lezing over de betekenis van het schilderij.

  • Zondag 6 november
  • 11-12.30 uur
  • Gratis toegang voor leden van Vereniging Rembrandt. Introducés zijn welkom.
  • Je krijgt het boekje 'De Vaandeldrager' cadeau


ONTDEK OOK IN HET Mauritshuis

In de musea waar De vaandeldrager tijdens zijn tour te gast is, zijn ook andere kunstwerken te zien die met hulp van velen zijn verzameld. In het Mauritshuis is dat:

Clara Peeters, Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen, ca. 1615