Bonnefanten is hét kunstmuseum van Limburg en de Euregio. Het staat bekend om zijn permanente collectiepresentaties oude, moderne en hedendaagse kunst, samen met unieke tijdelijke tentoonstellingen van verrassende niet-mainstream (internationale) kunst en kunstenaars.

Plan je bezoek

De Vaandeldrager in Bonnefanten

In de provincie Limburg strijkt De vaandeldrager neer in het Bonnefanten en oppert de vraag: wat verbeeldt een vaandeldrager en zijn vaandel? De antwoorden op die vraag worden verkend aan de hand van drie elementen die typerend zijn voor het museum.

Het meesterwerk van Rembrandt wordt vergezeld van een rebelse zestiende-eeuwse collega uit de eigen collectie die 'Liever Turks dan Paaps' is; een hedendaagse vlaggeninstallatie van de Zuid-Koreaanse Kimsooja rond nationale identiteit; en door vaandels van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie, die ze vandaag de dag nog steeds met trots dragen.

Gratis entree

Alle 12 de musea bieden een dag voor gratis bezoek aan. Voor het Bonnefanten  is dit op:

  • 29 maart

Programma

Wakker worden met Rembrandt

De Vereniging Rembrandt organiseert voor haar leden een speciale ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Voorafgaand aan de bezichtiging van De vaandeldrager geeft kunsthistoricus Hilbert Lootsma een lezing over de betekenis van het schilderij.

  • 12 maart
  • 11-12.30 uur
  • Gratis toegang voor leden van Vereniging Rembrandt. Introducés zijn welkom.
  • Je krijgt het boekje 'De Vaandeldrager' cadeau

VriendenloterijVIP weekend

VriendenLoterij VIP-Kaart houders krijgen dan bij bezoek aan Rembrandts Vaandeldrager on Tour: gratis koffie/thee/limonade en een speciale Vaandeldrager-lekkernij.

  • 25 en 26 maart

ONTDEK OOK IN HET Bonnefanten

In de musea waar De vaandeldrager tijdens zijn tour te gast is, zijn ook andere kunstwerken te zien die met hulp van velen zijn verzameld. In het Bonnefanten is dat:

Grayson Perry, Tomb of the Unknown Craftsman, 2011-2016