Bonnefanten is hét kunstmuseum van Limburg en de Euregio. Het staat bekend om zijn permanente collectiepresentaties oude, moderne en hedendaagse kunst, samen met unieke tijdelijke tentoonstellingen van verrassende niet-mainstream (internationale) kunst en kunstenaars.

Plan je bezoek

De Vaandeldrager in Bonnefanten

Er wordt in het Bonnefanten een kunstroute ingericht met ‘vaandeldragers’ uit de eigen unieke collectie. Het sluitstuk zal natuurlijk De vaandeldrager van Rembrandt zijn. Als bezoeker maak je zo kennis met een diversiteit aan iconische kunst, kunstwerken én met het onderscheidende DNA van het Bonnefanten.

Gratis entree

Alle 12 de musea bieden een dag voor gratis bezoek aan. Voor het Bonnefanten   is het nog niet bekend wanneer dit zal zijn.

Programma

Wakker worden met Rembrandt

De Vereniging Rembrandt organiseert voor haar leden een speciale ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Voorafgaand aan de bezichtiging van De vaandeldrager geeft kunsthistoricus Hilbert Lootsma een lezing over de betekenis van het schilderij.

  • Datum volgt
  • 11-12.30 uur
  • Gratis toegang voor leden van Vereniging Rembrandt. Introducés zijn welkom.
  • Je krijgt het boekje 'De Vaandeldrager' cadeau

ONTDEK OOK IN HET Bonnefanten

In de musea waar De vaandeldrager tijdens zijn tour te gast is, zijn ook andere kunstwerken te zien die met hulp van velen zijn verzameld. In het Bonnenfanten is dat:

Grayson Perry, Tomb of the Unknown Craftsman, 2011-2016